Saturday , June 29 2024

Campanie amplă de împăduriri în județul Suceava

În acest an, Direcția Silvică Suceava va regenera 1.336 hectare fond forestier de stat, regenerând natural 671,7 hectare și prin lucrări de împăduriri alte 768 hectare, urmând să planteze circa 4 milioane de puieți forestieri.

La nivel de țară, în această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Romsilva și-a propus să planteze 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

Asta înseamnă că mai bine de 10% din suprafața la nivel de țară planificată pentru regenerare forestieră în acest an este din cadrul Direcției Silvice Suceava și aproape 30% din împăduriri ar urma să fie de asemenea în zona de competență a DS Suceava.

Deja, în aceste zile au fost efectuate lucrări de împădurire, ca de exemplu la Ocolul Silvic Mălini pe o suprafață de 3 hectare în zona pârâului Suha Mică. Un alt exemplu recent a fost la Ocolul Silvic Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava, unde la începutul lunii a avut loc o acțiune de împădurire care face parte din programul „Luna Plantării Arborilor”.

La această activitate s-au plantat aproximativ 1000 puieți molid în zona Râșca. La acțiune au luat parte împreună cu personalul silvic și 36 elevi și cadre didactice din cadrul Colegiului Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. (D.P.)

Vezi si

Stomatologii suceveni avertizează asupra publicității nedeontologice pentru racolarea clientelei. ”Stomatologia se transformă din medicină în comerț cu dinți”

Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava a transmis zilele trecute către Colegiul Medicilor Stomatologi din România o …