Saturday , June 29 2024

Vasile Tofan este înlocuitorul de drept al lui Flutur, fără însă ca președintele CJ Suceava să plece din funcție

În ședința de miercuri, 19 iunie a Consiliului Județean Suceava a fost adoptat proiectul de hotărâre prin care Vasile Tofan, vicepreședinte al CJ Suceava devine înlocuitorul de drept al președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi – 35 de consilieri fiind prezenți la ședința deliberativului județean sucevean – mai întâi pentru proiectul ca atare de a desemna un înlocuitor de drept iar apoi pentru propunerea făcută de Gheorghe Flutur ca persoana care îl va înlocui de drept să fie Vasile Tofan.

Acesta din urmă însă îl va putea înlocui pe Gheorghe Flutur doar atunci când președintele în exercițiu al CJ suceava nu își va putea exercita atribuțiile. „Nu că plec eu undeva. Nu! Doar dacă se ajunge în situații de un anumit tip”, a spus Gheorghe Flutur. Șeful administrației județene sucevene a remarcat apariția în spațiul public a unor discuții cu privire la acest proiect – între altele și consilierul social-democrat Cristian Macsim a spus că demersul președintelui Gheorghe Flutur pare a fi o interpretare forțată a Codului Administrativ – iar ceea ce șeful administrației jduețene a ținut să spună este că proiectul de desemnare a unui înlocuitor de drept puteam să fie făcut mai demult, de la începutul mandatului.

Sunt bine, sănătos, dar e o chestiune să fie acolo. Puteam să o fac la începutul mandatului și au făcut-o majoritatea colegilor noștri din țară. Amintiți-vă că și la primării, unul din viceprimari a fost desemnat pentru a putea prelua atribuțiile primarului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Secretarul general al Județului, Petru Tanasă, a explicat faptul că în Codul Administrativ sunt precizate două situații în care președintele CJ poate fi înlocuit de un vicepreședinte: prin desemnarea unui înlocuitor de drept dintre vicepreședinți sau prin emiterea unei dispoziții de desemnare a unui vicepreședinte care să-i țină locul președintelui. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Alexia Petruneac – noua speranță a handbalului feminin sucevean

La doar 13 ani, Alexia joacă de la egal la egal cu adversare și cu …

One comment

  1. Miroase a DNA, ceva!!!