Saturday , June 29 2024

Finanțări nerambursabile de peste 700 de mii de lei vor fi aprobate de CL Suceava

Primăria municipiului Suceava finanţează, şi în acest an, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din bugetul local urmând a fi alocată suma de 350.000 de lei. Un proiect de hotărâre a fost inițiat de primarul Ion Lungu și va fi supus aprobării plenului Consiliului Local Suceava la ședința din 28 iunie. Festivalul medieval se va desfăşura și în acest an la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Bucovinei având calitatea de organizator, în timp ce Primăria municipiului Suceava rămâne finanţatorul principal al manifestărilor.

Cetatea de Scaun a Sucevei va reintra în atenţia publicului ca simbol al lumii medievale, ca un monument viu, animat, care răspunde publicului vizitator. Prin dezvoltarea unei diplomaţii culturale bazate pe promovarea valorilor şi resurselor culturale, pe facilitarea dialogului şi colaborărilor, cultura poate căpăta o vizibilitate mai mare, contribuind, astfel, la dezvoltarea competenţelor interculturale, a economiei culturale şi a schimbului de valori”, arată în referatul primarului Ion Lungu, document atașat proiectului de Hotărâre de Consiliul Local.

Spectacolele vor cuprinde dansuri medievale interactive, puneri în scenă a momentelor importante din istoria Cetăţii de Scaun, turniruri, muzică medievală, tir cu arcul, lupte medievale, jonglerii, teatru de păpuşi. De asemenea, vor fi organizate și ateliere medievale. Evenimentele sunt programate pe durata a 4 zile, respectiv în intervalul 15 – 18 august, în care, zilnic, vor fi susţinute, de către 15 trupe de actori din ţară şi străinătate, câte 45 de spectacole.

Nu sunt singurele finanțări care vor fi supuse aprobării deliberativului local. În ședința din 28 iunie, deliberativul local va lua o decizie cu privire la acordarea sumei de 120.000 de lei Asociației Legio Phoenix MC Suceava (președinte Adrian Sîrbu) pentru Festivalul Bucovina Motorfest, în perioada 9 – 11 august, dar și cu privire la acordarea sumei de 45.000 de lei Clubului Juniorul Suceava (președinte Bogdan Pantea) pentru proiectul Juniors Cup în perioada 12 – 28 iulie.

În ceea ce privește susținerea unor activități sau unități de cult, la ședința din 28 iunie se va supune aprobării proiectul conform căruia parohia Sf. Andrei Suceava (preot paroh Ioan Duțuc) va primi 200.000 de lei pentru construcția paraclisului. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Stomatologii suceveni avertizează asupra publicității nedeontologice pentru racolarea clientelei. ”Stomatologia se transformă din medicină în comerț cu dinți”

Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava a transmis zilele trecute către Colegiul Medicilor Stomatologi din România o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *