Monday , July 1 2024

101 elevi din județul Suceava își vor achiziția un calculator prin programul ”Euro 200”

Ministerul Educației a aprobat și publicat lista cu elevii și studenții care primesc în acest an 200 de euro, ajutor financiar, ca să-și cumpere calculatoare.  Lista inițială cuprinde aproape 1.912 beneficiari, numărul fiind mai mic decât cel de anul trecut, când au fost 2.170 de beneficiari. În județul Suceava, 101 elevi își vor achiziția un calculator prin programul ”Euro 200”, după ce le-au fost aprobate cererile depuse în luna aprilie a.c. Anul trecut au beneficiat de acest program 97 de elevi din județul nostru.

Contestațiile se depun în perioada 1–4 iulie, conform calendarului oficial, iar rezolvarea acestora se va realiza între 5-12 iulie. Pe 12 iulie urmează afișarea rezultatului contestațiilor în fiecare unitate de învățământ. Achiziția bonurilor valorice de către Ministerul Educației și distribuirea către inspectoratele școlare/universități se va realiza în perioada  9 – 23 august, iar eliberarea bonurilor valorice către beneficiari între 26 august și 6 septembrie. Beneficiarii vor putea achiziționa calculatoarele între 2 septembrie și 16 octombrie.

De sprijinul financiar de 200 de euro beneficiază elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, proveniți din familii pentru care venitul brut lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 500 lei. (O. N.)

Vezi si

O bătrână de 88 de ani a murit și două persoane au fost rănite după ce au lovit cu mașina un podeț, la Poiana Stampei

În starea cea mai gravă era o femeie de 88 de ani, care a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *