Tuesday , July 2 2024

#tradwife, trendul TikTok care promovează femeia „la cratiță” ca-n anii ‘50 și respinge ideea de carieră

Hashtag-ul #tradwife – prescurtare de la traditional wife, adică soție tradițională – a adunat pe TikTok peste 600 de milioane de vizualizări. Cele care-l promovează postează clipuri în care gătesc, fac curat, au grijă de copii și se aranjează pentru a-și aștepta partenerii acasă la sfârșitul zilei.

Deseori, sunt îmbrăcate în rochii colorate și inspirate din America anilor ‘50-‘60. Sunt imagini desprinse parcă din iconicul serial Mad Men, scrie panorama.ro.

E un trend care a luat amploare în Statele Unite și e promovat de femei care au ales să se ocupe doar de treburile casnice, și să nu aibă o carieră. Ele resping ideile feministe și cer reîntoarcerea la valorile ultra-conservatoare, în care rolurile de gen într-o căsnicie erau foarte bine delimitate (ea – casnică, el – angajat).

Fiind vorba de un trend online, deci extrem de vizibil și de răspândit, curentul are inclusiv un substrat politico-cultural, chiar dacă indirect și neintenționat. În plus, e un stil de viață care generează conținut pe TikTok, Instagram și pe alte platforme de socializare.

Citește detalii pe panorama.ro

Vezi si

VIDEO. Tom Cruise, surprins cântând și dansând la Festivalul Glastonbury pe o piesă celebră a trupei Oasis

Tom Cruise a fost văzut în acest week-end la Festivalul Glastonbury cântând și dansând pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *