Monday , July 1 2024

Emoții și sânge, spectacol și lupte crâncene la Colosseum Tournament 43, ediție pe care publicul nu o va uita ușor (FOTO)

Un public numeros din Suceava și nu numai a asistat la gala Colosseum Tournament 43 care a avut loc la Cetatea de Scaun a Sucevei. Numeroși fani ai luptătorilor suceveni de kickboxing Bogdan Floriștean și Mihai Rusu au fost la gală pentru a-și susține sportivii preferați, însă din public nu au lipsit suporteri sau admiratori ai altor luptători precum Dimitrii Sârbu – cel care avea să îl înfrunte pe Bogdan Floriștean – și a celorlalți din fight-cardul evenimentului care a avut loc în seara zilei de vineri, 28 iunie. Meciurile au fost, în general, echilibrate – poate cu excepția unuia care s-a terminat foarte rapid prin KO – și toate au ținut publicul cu sufletul la gură.

Emoții au fost în ring și în afara acestuia – atât la antrenori, cât și la public – însă în ring uneori a curs sânge. NU e vreo metaforă, ci purul adevăr. Iar un exemplu (pentru că nu doar unul a fost) cât se poate de elocvent este în cazul meciului la categoria 56 kg dintre Liliana Amariței și Cristiana Răduț.

Și nu a fost un meci oarecare, ci un meci pe care orice luptător îl tratează cu maxim de seriozitate: cine câștigă poate participa ulterior pentru un meci de centură. Prin urmare este de înțeles de ce ambele fete au dat la maxim ce au putut, uneori antrenorii poate dorindu-și mai mult, deși era vizibil că amândouă au luptat aproape de epuizare. Cristiana Răduț a fost, pe alocuri, ceva mai ofensivă, dar tot ea avea să încaseze câteva lovituri grele (a nu se înțelege însă că adversara ei nu a primit la rândul ei) și cel puțin în urma uneia din loviturile primite de Cristina, sânge a început să-i curgă din zona capului, fiind necesară intervenția medicului. Din fericire a fost ceva superficial care a putut fi tratat și meciul a continuat iar Cristina Răduț continuat uneori să fie ofensivă și cu hainele pătate de sânge, decizia arbitrilor fiind aceea că a fost un meci egal.

Sunt multe de spus poate despre fiecare dintre luptele care au avut loc în fight card, de la bun început meciul dintre Mihai Rusu și Ștefan Druja fiind unul la care (și) publicul a făcut diferența, numele sportivului sucevean fiind scandat de mai multe ori și se pare că a fost un stimulent psihologic bun pentru Mihai Rusu.

Este de menționat că anterior competiției propriu – zise au fost și lupte în afara cardului evenimentului, însă lupta dintre Mihai Rusu și Ștefan Druja – o piramidă pentru una din centurile galei – a fost cea care a dat drumul emoțiilor publicului, cum avea să remarce și prezentatoarea Majda Aboulumosha.

Este pentru al doilea an consecutiv când Suceava găzduiește acest eveniment de kickboxing, gala Colosseum Tournament 43 desfășurându-se, vineri, în șanțul de apărare al Cetății de Scaun. Și nu trebuie omis faptul că Primăria și Consiliul Județean Suceava sunt parteneri ai acestui eveniment – la fel cum au fost și anul trecut – Muzeul Național al Bucovinei asigurând de asemenea sprijinul pentru acest eveniment.

Este de remarcat, totodată, numărul mare de persoane publice care nu au lipsit de la acest eveniment: deputații Mirela Adomnicăi, Longher Ghervazen, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, mai mulți consilieri locali și județeni sau șefi de instituții precum șeful IJJ Suceava, general Ionel Postelnicu și adjunctul său, col. Dinu Andronache.

La fel cum este de remarcat prezența primarilor de la Valea Moldovei, Romică Floriștean și de la Capu Câmpului, Marcela Bîrsan, ambii venind să își susțină sportivii care în cazul lui Mihai Rusu din Capu Câmpului luptau pentru centură iar în cazul lui Bogdan Floriștean din Valea Moldovei lupta pentru a-și păstra centura.

Însă prezența care a stârnit aplauze îndeosebi prin gestul pe care avea să îl facă a fost cea lui Ion Lungu, primarul în funcție al municipiului Suceava, care i-a oferit o diplomă de excelență legendarului luptător Semmy Schilt.

Acesta din urmă a fost prezent și la Gala Colosseum Tournament 43 din Cetatea de Scaun a Sucevei, la fel cum a fost și la cea de anul trecut. „Este cea mai eficientă formă de a face publicitate cu bani foarte puțini din partea municipalității”, a declarat Ion Lungu, spunând despre Colosseum Tournament 43 că este un eveniment sportiv și unul cultural (de exemplu prin prezența filarmonicii din Botoșani care a acompaniat fiecare luptător cu o melodie aparte) în același timp în care meciurile fiind transmise în 100 de țări de pe 5 continente.

Conștient că oamenii au venit să vadă meciurile, primarul Sucevei a spus că nu va reține audiența foarte mult și a vrut doar să acorde două diplome de excelență ca „minimă recunoștință din partea municipalității”. Lui Semmy Schilt i s-a acordat diploma pentru promovarea orașului nostru în afara țării și a doua diplomă i-a fost acordată „suceveanului nostru de suflet, Cristi Varasciuc” – ambasadorul Colosseum Tournament – despre care tot Ion Lungu a spus că are un merit (prin implicarea activă în organizarea galei Colosseum Tournament de la Suceava) în promovarea municipiului Suceava în țară și în lume.

Ion Lungu nu a uitat nici de un alt promotor al evenimentului, Gabriel Georgescu, despre care primarul Sucevei a spus că a fost „gentleman” deoarece a propus ca diploma de excxelență să i se acorde mai întâi lui Cristi Varasciuc, acesta fiind sucevean. „Mulțumim, Gabi! Vă dorim o seară frumoasă”, a încheiat Ion Lungu.

Jaleesa Alfons

Și într-adevăr a continuat să fie o seară frumoasă deoarece după scurta alocuțiune a primarului de Suceava au urmat meciuri spectaculoase care au ținut cu sufletul la gură publicul. Unul remarcabil între două luptătoare care se pregătesc în Olanda: Ibitssam Kassrioui – „Prințesa Marocului” care a participat și anul trecut la Suceava – și Jaleesa Alfons, prima fiind cea care a câștigat lupta după cele trei runde.

De câteva ori a fost o situație tensionată în ring, cu lovituri la limita sau dincolo de limitele regulamentului pentru care a fost necesară întreruperea și intervenția medicului. Cu toate acestea, a fost un final în care fair-playul a câștigat pentru că după ce lupta s-a încheiat cele două și-au dat mâna și la fel au făcut și cu staful adversarei. Asta în ciuda faptului că Jaleesa Alfons părea să se resimtă mai mult după loviturile primite decât se resimțea adversara sa Ibitssam Kassrioui.

 

Nu mai puțin remarcabil a fost cel de-a doilea meci pe care avea să îl susțină Mihai Rusu la Gala Colosseum Tournament 43, categoria 61 de kilograme – primul l-a susținut cu succes contra lui Ștefan Druja – și l-a câștigat după o luptă crâncenă contra marocanului Akdi Ibrahim, câștigând centura Colosseum Tournament 43. A fost un vis pe care și l-a împlinit pentru care a ținut să mulțumească publicului, însă totuși primul gând a fost îndreptat către mama sa.

O altă luptă care a ținut cu sufletul la gură publicul – din cele care au avut loc după intervenția primarului Sucevei care a oferit cele două diplome de excelență – a fost chiar „Main Eventul” Colosseum Tournament 43: Bogdan Floriștean contra lui Dimitrii Sârbu – „Dima” cum au scandat câțiva suporteri ai experimentatului luptător din Republica Moldova – pentru centura Colosseum Tournament.

Aceasta a fost câștigată de sportivul din Valea Moldovei în 2023 la Baia Mare, iar acum Bogdan Floriștean voia să o păstreze iar Dimitrii Sârbu să o câștige. Cei doi sportivi nu s-au menajat deloc în ring, lovindu-se aprig, însă cu unele lovituri la limită sau peste cele permise. În urma uneia din acestea, Bogdan Floriștean s-a ales cu capul spart – de altfel câteva răni superficiale și sânge a curs și la alte meciuri, însă în cazul lui Bogdan Floriștean era vizibil că rana a fost mai gravă – și cu toate că s-au făcut eforturi mari, medicul a decis că lovitura de la cap nu îi mai permite să lupte. Decizia arbitrilor a fost cea de „NO CONTEST” și a venit în urma unei lovituri (considerată de arbitri) neregulamentare. Cu toate că unii susținători ai lui „Dima” Sârbu au spus că ar fi „KO tehnic”, poziția arbitrilor a fost inflexibilă și decizia va fi respectată, urmând a avea loc un alt meci de centură între cei doi.

Pe scena din șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei – după toate meciurile din fight-card – a concertat Lora, iar Cabron, cel care concertase cu o seară înainte la „cântarul oficial”, în centrul Sucevei, a susținut de asemenea un alt recital, însă nu la finalul care i-a aparținut Lorei, ci între două lupte. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Politiști de frontieră ucraineni, atacați de doi indivizi la Seliatin, în regiunea Cernăuți

Polițiștii de frontieră din vestul Ucrainei au fost nevoiți să se apere împotriva unui atac …

One comment

  1. Cand eram eu copil ne uitam la Nadia Comaneci, Ilie Nastase… jucam tenis pe ulita cu rachete de la Reghin cumparate de la Buvovina…
    Acum copii se uita la smardoii astia, la alde Sosoaca, divele romanesti si influencerii, spagarii, smenarii si alti smecheri ai zilei.
    Astia le sunt modelele si doar cine nu vrea nu vede incotro se indreapta societatea romaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *