Monday , July 1 2024

Alexia Petruneac – noua speranță a handbalului feminin sucevean

La doar 13 ani, Alexia joacă de la egal la egal cu adversare și cu patru ani mai mari, În ultimul sezon, a câștigat titlul de golgheter al turneului final de junioare IV. “O are ca model pe Cristina Neagu și am curajul să spun că va ajunge ca ea” spune antrenorul Florin Ciubotariu.

Alexia Petruneac este un nume bine de ținut minte pe viitor în handbalul feminin românesc. Are doar 13 ani, dar joacă de la egal la egal cu adversare și patru ani mai mari, iar în ultimul sezon a îmbrăcat cu succes tricoul Liceului cu Program Sportiv din Suceava în campionatele naționale la trei grupe de vârstă diferite.

Prima distincție pe plan național a venit în urmă cu două săptămâni, la turneul final de junioare IV de la Brașov, unde Alexia a câștigat titlul de golgheter, deși echipa suceveană a ocupat în final doar locul 9.

Cu această ocazie, au apărut și primele oferte, neoficiale, cluburi consacrate în handbalul feminin românesc, precum Rapid București sau Corona Brașov, arătându-și pe loc interesul pentru transferul tinerei handbaliste sucevence care poate evolua atât ca inter stânga, cât și în postura de coordonator de joc.

Provenită dintr-o familie de sportivi, în care tatăl său a practicat handbal și judo, Alexia Petruneac o are ca model pe Cristina Neagu și joacă handbalul în mod organizat de aproape trei ani și jumătate, sub îndrumarea profesorilor Florin Ciubotariu, Iulian Dugan și Ilie Pîțu. Primul, din postura de actual antrenor, îi cunoaște cel mai bine calitățile Alexiei.

“E o jucătoare completă. O foarte bună aruncătoare la poartă, are o tehnică foarte bună în depășirea adversarelor, dar în același timp este și altruistă în fața porții, dovadă că are foarte multe pase decisive. În plus, a început să facă foarte bine  și faza de apărare, un lucru greu de deprins la această vârstă. Peste toate aceste calități stă însă combativitatea. Asta o caracterizează cel mai bine. Faptul că am forțat-o în ultimul sezon la grupele mai mari de vârstă, o va ajuta pe viitor. Ştiu că Alexia o are ca model pe Cristina Neagu și am curajul să spun că va ajunge ca ea. Deocamdată, așteptăm să fie convocată din toamnă la acțiunile echipelor naționale de junioare”, a precizat Florin Ciubotariu, care, în sezonul viitor, și-a propus să câștige o medalie națională în campionatul de junioare III, cu Alexia Petruneac în echipa LPS Suceava.

“Ne-am săturat ca jucătoarele care scot un pic capul în handbal să plece în altă parte. Vrem să facem performanță la Suceava, unde am suferit foarte mult în ultimi ani la nivelul sportului feminin de echipă”, a adăugat Florin Ciubotariu, care este și președintele Asociației Județene de Handbal Suceava.

Grupa de junioare III de la LPS Suceava va începe pregătirile pentru viitorul sezon pe data de 1 august, în plan fiind și efectuarea unui cantonament de vară. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Cristian PLOŞCEAC)

Vezi si

EURO. Anglia se califică cu emoții în sferturi. 2-1 în prelungiri cu Slovacia, care a condus până în minutul 95

Selecţionata Angliei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *