Tuesday , July 2 2024

EURO. Anglia se califică cu emoții în sferturi. 2-1 în prelungiri cu Slovacia, care a condus până în minutul 95

Selecţionata Angliei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

Vicecampioana europeană a evitat în ultimul moment eliminarea, după două sclipiri într-un meci modest. Ivan Schranz (25) a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham (foto) a egalat in extremis (90+5) şi a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane (91) a semnat golul victoriei.

Deşi a avut o posesie covârşitoare, selecţionata ”Three Lions” a trimis primul şut pe poartă abia în minutele adiţionale ale meciului. Echipa antrenată de Gareth Southgate a arătat o lipsă acută de mobilitate şi inspiraţie, atât la construcţie, cât şi la finalizare.

Echipa slovacă pregătită de italianul Calzona a marcat în min. 25, prin Schranz, lansat în careu de Strelec. Schranz a semnat al treilea său gol la EURO 2024. Englezii s-au zbătut în restul primei reprize să îşi creeze ocazii de gol, fără sorţi de izbândă în faţa unei echipe compacte şi disciplinate.

După pauză, Anglia a reuşit să înscrie (50), dar golul a fost anulat pentru ofsaid: Kane l-a lansat pe Trippier, care a trimis în faţa porţii, iar Foden a îndeplinit o formalitate, însă arbitrajul video a anulat reuşita sa.

Selecţionata Albionului a continuat să preseze şi a reuşit să aibă câteva ocazii mari de gol. Kane (78) a trimis pe lângă poartă cu capul din poziţie ideală, la centrarea lui Foden, iar Rice (81) a şutat în bară de la 20 de metri.

În min. 90+5, la practic ultima fază a meciului, Walker a aruncat lung de la margine, Guehi a prelungit cu capul, iar Bellingham a reluat acrobatic pe spate, restabilind egalitatea, 1-1.

Slovacia a acuzat şocul şi a încasat gol în debutul prelungirilor: Palmer a executat o lovitură liberă din flanc, mingea a fost respinsă, Eze a reluat din voleu, dar imprecis, Toney a trimis în careu cu capul, iar Kane reluat în poartă (91).

De remarcat că şapte din ultimele zece meciuri ale Angliei în fazele eliminatorii ale EURO au avut nevoie de prelungiri, iar cinci de lovituri de departajare.

Anglia nu va putea conta în sferturi pe fundaşul Guehi, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Au marcat: Jude Bellingham (90+5), Harry Kane (91), respectiv Ivan Schranz (25).

sursa: Agerpres

Vezi si

EURO. Franța trimite Belgia acasă, după un gol marcat în minutul 85

Franţa s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal 2024, găzduit de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *