Saturday , June 29 2024

EURO, Grupa A. Germania și Elveția se califică în optimi, Ungaria învinge Scoția și speră să meargă mai departe de pe locul trei

Naţionala Germaniei a câştigat Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a remizat in extremis cu Elveţia, 1-1 (0-1), duminică seara, pe Frankfurt Arena.

Elveţia a deschis scorul prin Dan Ndoye (28), dar gazdele au egalat prin salvatorul Niclas Fullkrug (90+2).

În min. 28, Ndoye a reluat în plasă din 6 metri, de lângă Tah, la centrarea lui Remo Freuler, o acţiune reuşită de doi jucători de la Bologna.
În min. 90+2, două rezerve au colaborat la golul egalării al echipei Germaniei, Raum a centrat, iar Fullkrug a reluat cu capul în plasă.

Germania merge de pe primul loc în optimile de finală, urmând să joace cu a doua clasată în Grupa C (Anglia, Danemarca, Serbia, Slovenia), iar Elveţia s-a clasat pe locul secund şi va juca în optimi contra echipei de pe locul secund din Grupa B (Spania, Italia, Croaţia, Albania).

Atât Germania, cât şi Elveţia au câte un jucător suspendat pentru optimi, Tah, respectiv Widmer, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Selecţionata Ungariei mai speră la calificarea în optimile de finală, după ce a învins dramatic Scoţia cu 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stuttgart Arena, în ultimul său meci din aceeași Grupă A.

Unicul gol a fost marcat de Kevin Csoboth (90+10), pe contraatac.

În min. 69 s-a produs o ciocnire în careul Scoţiei, în urma căreia atacantul maghiar Barnabas Varga şi-a pierdut conştienţa, el primind îngrijiri medicale de urgenţă şi fiind scos de pe teren pe targă, ferit de priviri cu un paravan creat de jucători și staff. Jocul a fost întrerupt mai multe minute, faza amintind de stopul cardiac suferit pe teren de danezul Christian Eriksen la EURO 2020.

Ungaria, care are trei puncte şi golaveraj negativ (2-5) va trebui să aştepte celelalte rezultate pentru a afla dacă se află printre cele patru formaţii norocoase de pe locul al treilea.

sursa: Agerpres

Vezi si

Alexia Petruneac – noua speranță a handbalului feminin sucevean

La doar 13 ani, Alexia joacă de la egal la egal cu adversare și cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *